PC Speed-Up

Rot bygges opp i et operativsystem over tid og gjør PC-ens tregere. Et stort antall filer som ikke brukes og Windows-registerproblemer bidrar til dette. Kaspersky-programmet vil varsle deg hvis mengden av disse dataene blir for stor, og du vil få en mulighet til å bestemme hvilke data som skal slettes.

Som standard utføres søket etter måter å øke hastigheten på datamaskinen automatisk. Hvis søket oppdager muligheter for å forbedre ytelsen, viser programmet et varsel. Varselet kan ta deg til søkeresultat vinduet.

Noen systemfiler og objekter kan ikke slettes hvis en fil eller et objekt av en eller annen grunn har blitt startet etter å ha blitt oppdaget og fortsatt kjører. Du kan slette dem senere når prosessen er fullført.

For enkelhets skyld er alle funnet systemfiler og midlertidige filer som programmene dine ikke trenger, sortert etter kategorier. Sporfiler du registrerer under ledelse av en kundeservice-ekspert for å løse problemer med alle Kaspersky-programmene dine, faller inn under Spor filer av Kaspersky-programmer kategorien. Programmet oppdager sporingsfiler av Kaspersky-programmer selv om sporing kjører, men i dette tilfellet tillater det ikke å slette dem. Sporingsfilen vokser i størrelse til du slutter å ta opp, dette kan ta opp diskplass og redusere hastigheten på PC-en. For å slette filen må du først slå av sporing. For instruksjoner om hvordan du slår av sporing i dette Kaspersky-programmet, se Hvordan aktivere og deaktivere sporing. For å slå av sporing i andre Kaspersky-programmer, følg instruksjonene i hjelpen til det tilsvarende programmet.

For å se alle funnet ubrukte systemfiler og Windows-registerproblemer, må du logge på som administrator.

Slik rydder du opp i operativsystemet:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Gå til delen Ytelse.
  3. I blokken Raskere PC klikker du på Søk-knappen (eller Vis hvis søket allerede er utført).

Kaspersky utfører et søk og genererer en rapport med følgende innhold:

• Ubrukte systemfiler. Klikk på knappen Vis for å se en detaljert rapport med operativsystemfilene som ikke brukes. Klikk på Rydd opp for å slette disse filene.
    • Problemer med Windows-registeret. Klikk på knappen Vis for å vise en detaljert rapport med problemer i Windows-registeret som du kan slette uten fare for å skade operativsystemet. Klikk på Reparer for å reparere oppdagede problemer.

Fjerning av ubrukte filer og reparering av oppdagede problemer vil gjøre PC-en raskere.

Slik deaktiverer du automatisk søk etter måter å gjøre datamaskinen raskere på:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Gå til delen Ytelse.
  3. I blokken Raskere PC klikker du på Innstillinger.
  4. Fjern PC Speed-Up avmerkingsboksen.

De Windows.old mappen oppdages bare under det automatiske søket etter måter å øke hastigheten på datamaskinen.